Sæbeboblemaleri

Posted: 25th marts 2011 by Anette in 2011, Marts
Tags: , , , , , ,

Hyg jer med en lille sæbebobleleg i weekenden og lad ungerne være med.

Hvem husker ikke barndommen, hvor det var absolut forbudt  forbudt at puste i sugerøret. I hvert fald hvis det var i glasset med rød saftevand ;) Men så gjorde man det bare, når opsynet vendte ryggen til. Ja, det gjorde jeg altså!

Og nu gør jeg det igen – og endda i noget der sprøjter noget så umanerligt meget, at man selv kan ende som et maleri. Ja, det sviner en del, så egentlig er det nok bedst at gøre det udendørs, men dækker man rigtig godt af med aviser og ifører sig en praktisk påklædning,  kan man godt lege legen inde i varmen. Tøjet skulle nødigt bli’ mere polkaprikket, end man har lyst til.

En spiseskefuld VAND, en teske AKRYLMALING og lidt OPVASKEMIDDEL (begynd med 2-3 dråber) i ENGANGSKOPPER. Rør og bland med et SUGERØR. AKVARELPAPIR (tørt eller fugtet).

Pust bobler med sugerøret til det skummer over. Reguler med maling, hvis du vil ha’ kraftigere farve – modsat med vand. Bobler det for lidt, dryp lidt mere opvaskemiddel i.

Pust bobler og hold papiret over, som vist på billedet. Fortsæt til hele papiret er fyldt.

Eksperimenter evt. med andre papirtyper.

Man kan f.eks. skære maleriet i mindre stykker og bruge dem til kort – jeg tror I kender dem – de der færdige dobbelt kort med passeppartout, man kan købe alle steder.

Har man ikke akrylmaling inden for rækkevidde, kan frugtfarve, madkulør og andet fra køkkenskabet måske bruges! Og nej – har ikke selv forsøgt mig med det…endnu!

Ha’ en rigtig dejlig weekend.


Did you like this? Share it:
 1. Helene siger:

  Sikke en fed idé :) Det giver godt nok nogle dejlige billeder. Tænker at jeg kan bruge det som baggrund til noget….

  God weekend :) Helene

 2. Anette siger:

  Tak for det, Helene….og kast dig ud i legen med de ustyrlige sæbebobler. Det er sjovt. Kreerede da også lige et kort i passepartout af herlighederne i dag – til en lille hilsen. Dejligt farvestrålende i glade farver.

 3. Hej Anette
  Jeg har lavet det med børnehavebørn for nogle år siden. Og ja det sviner . Vi var prikkede da vi var færdige :-)
  En ting du bare er nødt til at prøve med børn: At male i sne. Det har jeg gjort med vuggestuebørn .
  Det forudsætter selvfølgelig snevejr .
  Man kommer en sjat akrylmaling i en brugt opvaskemiddelflaske. Og så kommer man vand i og ryster det godt sammen .
  Afsted ud i sneen og så tegner man løs på den hvide sne med den fortyndede maling lige fra flasken.

 4. Anette siger:

  Det lyder som en rigtig sjov male-leg med ungerne, Kirsten….ja, garanteret også for sådan en legesyg krøllehjerne som mig.
  Det vil jeg prøve næste vinter. Tak for idéen:D

 5. Tina Dalbøge siger:

  Hej Anette. Kom lige til at se din fine idé. Må jeg bruge den i morgen til lørdags gæstens idé. Jeg linker og navngiver naturligvis hvor den kommer fra :-) kh Tina

 6. Anette siger:

  Det må du i hvert fald, Tina……..
  Du er altid velkommen til at bruge mine idéer.

 7. det er så hyggeligt at eksperimentere – kan du huske da man lavede det på den ene ½ del af papiret og k”klemet det sammen med den anden ½ halvdel – folde det ud igen og så havde man dannet de smukkeste mønstre.

 8. Anette siger:

  Ja – det var sommerfuglene? Var det ikke?
  Hold op, jeg har lavet mange af dem!!

 9. Heidi Ann siger:

  Ejjjj hvor er det en fin ide. Det må jeg prøve. Har du prøvet det på maler lærred? Du har mange inspirerede links. Tak for det.

 10. Anette siger:

  Tak for det – og velbekomme Heidi. Dejligt, at du finder noget inspirerende her på min lille blog.
  Nej, jeg har ikke prøvet teknikken på malerlærred. Tænker, at man måske skal give lærredet en gang gesso for sæbeboblerne – men det er kun et gæt.

 11. Maria siger:

  Jeg har prøvet det på et lærred for noget tid siden.. Det lykkes ikke så godt.. Det flotte mønster fra boblerne flød desværre ud pg forsvandt stort set helt..

 12. Anette siger:

  Tak Maria – så er det afprøvet. Sagen er nok den, at lærred ikke suger på samme måde som papir, men måske kan det lade sig gøre, hvis man giver lærredet en gang GESSO inden: Tak for din oplysning :)

 13. solveig siger:

  Virkelig fin idee.. jeg har også lige prøvet på lærred og nej det virker ik.. nærlæste så kommentaren, hvor tror du man kan købe gesso (hvad er det?)
  Jeg er i gang med min kandidat på designskolen og det her teknik passer perfekt ind i mit univers, skal bare lige havde det op på stor lærred..

 14. solveig siger:

  Hvor køber man gesso, og hvad er det for noget?

 15. Anette siger:

  Gesso er en slags grunder. Oprindelig lavet af gips og animalsk lim og brugt i middelaldermalerier.
  I dag bruges det bl’a som grunder på lærred og mange andre underlag. Så vidt jeg ved fås det både i sort og hvid.
  Du kan få det mange steder i forskellige kvaliteter og priser. Prøv f.eks. i SØSTRENE GRENE, de har en hvid og billig.
  Du kan også får andre mærker – eks. Pebeo eller Golden. De kan købes i hobbyforretninger eller der hvor man køber kunstnerartikler.
  Håber det var svar nok, Solveig – så god fornøjelse

 16. Annette siger:

  Altså Anette…må desværre melde, at jeg ikke helt har fanget fremgangsmåden. Skal man puste bobler i kruset, og holde papiret ned mod krusene, så boblerne “klemmes” så papiret suger dem til sig eller ??? mvh. Annette

 17. Anette siger:

  Ja, det skal man nemlig, Annette. Puste og puste til boblerne topper op over kanten…..og ned med papiret.

 18. KirstenK siger:

  Fed ide der…det tror jeg da nok lige jeg skal have afprøvet…Kirsten Søeballe nævner det der med at male i sneen…det gjorde jeg en del i i vinters hvor der var massernaf sne…også sammen med de helt små børn…

 19. Anette siger:

  Super Kirsten – overvejede selv idéen med at male i sne sidste vinter, men fik aldrig gjort noget ved sagen. Måske denne???

 20. Mia siger:

  Hej Anette
  Det er skisme fint :-) Har en idé om, at jeg vil prøve at lave det med min 2. klasse. Men det er dyrt med akvarelpapir. Ved du om man bruge almindelig kardus papir i stedet for?
  De bedste hilsner
  Mia

 21. Anette siger:

  Hej Mia – og tak.
  Mon ikke du bare skal afprøve nogle papirtyper. Kardus er jo rigtig godt i mange sammenhænge.
  God arbejdslyst.