I dag har jeg hevet nogle af mine “ventende” og ufærdige malerier frem. Jeg gik “død” i dem. De har stået i skammekrogen på værkstedet og ventet længe  -  alt for længe og de er jo langt fra færdige. Der har de så stået – med ryggen til mig – for ikke at genere mig alt for meget i mine andre kreative processer, og for ikke hele tiden prikke mig på skulderen og min dårlige samvittighed. Kunne simpelthen ikke holde ud at se på dem – men nu må de frem i lyset – der er ingen vej udenom – nu skal de gøres færdige.

I får et lillebitte kig…men kun et lille smugkig til små detaljer i billederne, som meget, meget nemt kan forsvinde fuldstændig og meget snart. Jeg har det desværre sådan lidt med at forelske mig i farvesammensætninger og former, og det kan fastlåse og forblænde mig så totalt, at jeg ikke kan komme videre med arbejdet… så måske bliver det nødvendigt at  ta’ skrappere midler i brug og simpelthen slå dem helt og totalt ihjel. Så kan jeg måske komme videre….og få billederne helt færdige.

Kill your darlings  – puuuhada – der er svært sku’ jeg hilse og sige, men måske har I prøvet det selv!

Did you like this? Share it:
 1. Onkel Eva siger:

  Jo, er du GAL, hvor jeg kender den med de halvfærdige værker, som tabte pusten et sted undervejs…. og nu bare står…. og står!
  Og efter et kig på dine fantastiske farver i billedudsnittene vi får her, ka’ jeg godt forstå at det må være en svær ting at skulle i gang med.
  Til gengæld fik dit indlæg mig lige til at slå en lille (indvortes!!) flik-flak af glæde over så nemt det er blevet for os i dag at gemme og dele vores arbejde med andre. Vi er så digitalt velsignede…., jeg mener…. da jeg var barn i 1970′erne, da hørte det der med at fotografere ferier og højtider til…., og det kostede KASSEN at få fremkaldt sine billeder, som så oftest var af elendig kvalitet. I dag tager selv de billigste mobiler 10 gange bedre billeder end vi nogensinde var i nærheden af med vores lommekameraer for 30-40 år siden.
  Dine fotos er jo næsten små kunstværker i sig selv!

 2. AnetteB siger:

  Have mercy, Anette… Kan man sende et ønske om benådning ;-)
  Jeg er vild med dine detalje-billeder – please lad noget af det leve videre (især de 3 øverste – det ser så fedt ud!) Venter i spænding på udfaldet af massakren
  :-) Anette

 3. Anette siger:

  Eva@ Jeg ta’r en dyb indånding og kaster mig ud i et par mord!
  Fotografering er jo blevet en ren fornøjelse….klik klik klik…når som helst, hvor som helst og af hva’ som helst….ind i PC’en, hvor du kan gøre hva’ som helst med billederne, hvis du har en godt billedbehandlings-program. Ja, det er en stor forandring fra dengang for lææænge siden…dengang i 70′erne. Jo jeg husker det godt. Tak, for en dejlig kommentar med en ny vinkel!

 4. Anette siger:

  Absolutely Anette – absolutely….hvis der på nogen måde er bare en lille chance for at få værket til at hænge sammen, vil mordene blive begået med nænsom hånd…(ved ikke, om man KAN myrde nænsomt?) ;)

 5. Modigt af dig at vise det frem må jeg sige. Jeg har også et par i skammekrogen, men er ikke nær nok modig til, at vise dem.

  Fede farver forresten!
  KH C

 6. Anette siger:

  Christine@ Det er nu ikke, fordi jeg er særlig modig i den retning. Jeg er faktisk temmelig blufærdig, når det handler om mine billeder/værker…man udleverer jo lidt af sig selv på den måde – det er noget personligt, noget man får følelser for. Elsker eller hader. Kæmper med. Bliver vred på. Har svært ved at skille sig af med – og de ufærdige ting – de der driller – skarnsungerne – gemmer jeg som regel lidt af vejen. Derfor får i også kun små bidder af dem.
  Farverne er jeg også selv lidt forelsket i….;D

 7. pialouise siger:

  Du må jo følge din mavefornemmelse ……
  Personligt synes jeg, at det er nogle helt vidunderlige farvesammensætninger.
  KH Pialouise

 8. Anette siger:

  Pialouise@ …mavefornemmelser er vigtige, så jeg må vist lige gå og kigge dem lidt an et par dage, inden jeg griber til mordvåbnet. Tak, Pialouise:D

 9. Marianne siger:

  Hvad du end beslutter dig for, så er processen jo heldigvis sjældent spildt … et eller andet har du sikkert lært/tænkt/undret dig over undervejs som du kan tage med dig i noget nyt … måske lidt som Fugl Fønix! -om det så er fra asken det nye skal genopstå fra, eller om dine billeder kan gøres færdige, det må tiden vise. Jeg glæder mig til at høre om den videre skæbne :-)

 10. Anette siger:

  Marianne@ Processen er jo altid vigtig og aldrig spildt – det flow der kan opstå her, kan (hvis man er rigtig heldig) ende med at blive til noget godt. Noget med at slippe kontrollen og være i processen. En øvelse i at lade intuitionen bestemme retningen, farver og handling. Det er en helt fantastisk måde at arbejde på, når det lykkes at komme ind i den lille osteklokke, hvor der kun findes lærredet, farverne og mig….jeg elsker, når det sker…sådan virkelig virkelig….og glemmer alt omkring mig. Tid og sted, indkøb og vasketøj, om det er onsdag eller regnvejr….det er utrolig meditativt….
  Alternativet: mal over og start helt forfra….så er det ikke ‘kill your darlings’, men ‘start all over’.
  Ja, jeg er også spændt på om de overlever…..;D

 11. Held og lykke med dem! I hate killing darlings, jeg kan slet slet ikke finde ud af det…

 12. Anette siger:

  …hate it to….men desværre nødvendigt…alternativ: skammekrogen for altid:(

 13. Kære Annette

  Efter en dag hvor alt ikke gik helt efter planen med mine malerier, hvor humøret har været i top, -og i bund fordi noget har drillet, hvor er det dog skønt at “surfe” tilfældigt rundt på nettet, og så falde over din fantastiske blog <3
  Jeg glæder mig til at komme tilbage af nysgerrighed, for inspiration, og gode idéer

  På gensyn, mange hilsner Dorte

 14. Anette siger:

  Og hvor er jeg glad for at høre det, Dorte.
  Du skal være så velkommen – li’ så tit du vil – og håber, jeg fortsat kan levere lidt inspiration til dig og andre.

  NB – Hvis du læser her igen, vil jeg opfordre dig til at ændre i dine muligheder for kommentarer, så der også er navn/webadresse(URL). Så kan sådan én som jeg med wordpress også lægge en kommentar. Pt er det ikke muligt for mig!