Her er jeg…

By Anette

….og velkommen til alle, der kigger forbi.

Ja – det er så mig, der bor her på bloggen – men i det virkelige liv bor jeg i et gult parcelhus med have, rhododendron-bed og malet stakit – gift og mor til tre bortfløjne unger med selvstændige liv, meninger og redekasser

…er opdagelsesrejsende i mit eget liv og fantasi – født med en kreativ hjerne og er en uforbederlig drømmer – to ting, der ikke altid harmonerer

…lærer-uddannet – efterfølgende uddannet ‘blandformer’ fra Århus Kunstakademi

…har modtaget undervisning af maleren Niels Frank – bl.a. på Kunst og Designskolen i Århus

…kan uanset vejret, gå tørskoet ud i mit lille værksted bag rulledøren

…og på spørgsmål som: “…kan du leve af det?” – er svaret: “jeg kan i hvert fald ikke leve uden…!

Meningen med bloggen er først og fremmest at inspirere, gøre nysgerrig, give lyst til at eksperimentere, netværke og pingponge, få med- og modspil, men ikke mindst give folk lyst til at prøve selv. Så spring ud….

Ærlig talt er jeg en fuldstændig almindelig, gennemsnitlig dansk kvinde i min bedste alder.

Er absolut tilhænger af: kreativt rod og har hang til dimser og dutter, genbrug, farver, eksperimenter og fordybelse.

Elsker: Barcelona, Vesterhavet, høj musik, tingeltangel, maleri og blandform, et godt genbrugskøb, strandfund, håndarbejde og bøger med en god fortælling.

Har boet i: København, Hamborg, Hjørring og Silkeborg og besøgt byer som Paris, Berlin, Barcelona, Prag, Riga og Faxe, men befinder mig ganske udmærket i ‘smørhullet’ mellem Holstebro og Herning….

Er vild med: sjove skæve udfordringer, drømmerier, loppemarkeder, fagbøger i den grad, duften af fresier, pæoner og frikadeller, pauser, solnedgange og hulsten…

Og afhængig af: musik til arbejdet, jazz, svedig blues, rock-når-det-er-bedst, alle kunstformer, min familie og masser af dans.

Måske drømmer jeg om, at: overvinde min vandskræk, lære hvordan jeg kommer op på en hest og bli’r der, gå til klaverundervisning, spise østers, gå på hænder, leve et langt liv, danse argentinsk tango og lindy hop, skrive en bog, rejse jorden rundt, få en lejlighed i Barcelona Paris eller Rom eller måske et sommerhus ved Vesterhavet (åh ja, det har jeg jo), være modigere, synge mere – højere og meget bedre, gå til stenhugning, løbe 10 km. uden pause, vinde i lotto, spise li’ hvad jeg har lyst til (uden at tænke på vægten), ta’ på højskole, eller måske bare blive bedre til noget af det, jeg kan i forvejen….who knows…

Vi kan jo mødes her, så vil jeg vise dig: lidt af det jeg går og rumsterer med på mit værksted – evt. et par tips og trick her og der – sikkert også lidt af dit og lidt af dat – og måske noget om hvem, hvad og hvor – lidt inspiration om  mangt og meget fra hvor som helst – strøtanker fra hverdagen og hjertet – måske kunne jeg så til gengæld få lov til at høre lidt fra dig og om dig….skal vi sige vi mødes igen…her!

 1. Hanne E. Schmidt siger:

  Så siger jeg bare, sikken en søster.

  - Jamen,…..lad os så snart komme afsted til London, Wien, Tel Aviv eller Madrid or whereever it may be. Bare sige til.

  Ciao cara

  Søster

 2. Anette siger:

  Nu må vi altså….bare ikke hvis det er danse-weekend….haha.

  Ciao cara

 3. Fik dette dejlige link af en superherlig praktikant( Helene) her igår. Hun må vist have haft en lumsk mistanke om at denne blog lige ville være noget for mig. Og hvor er den bare superherlig. Lige et sted jeg vil vende tilbage til.
  Og så er det jo et sted, hvor der er mennesker med lige så “underlige”ideer som mig.

 4. Anette siger:

  Du skal være SÅ velkommen, Kirsten….og tak for din dejlige kommentar, som gør mig varm og glad i låget.
  Nå nå, det er den kære Helene, der har været på spil ;) Ja, hun kender mig jo ret godt og ved at…….nåh ja, indrømmet….min hang til underlige materialer, mine skøre idéer og mærkværdige påhit.
  Kan ikke la’ vær’. Tænder på sådanne umuligheder og er nødt til at eksperimenter en gang imellem.
  Måske du også har lyst til at byde ind på måneds-udfordringerne på DELEBARNET (se linket i venstre sidebar), som jeg og tre andre tossede blogkvinder har forældreretten over. Alle der har lyst, kan nemlig være med i legen der.
  På gen-blog……

 5. erik siger:

  hej Anette
  Jeg har din hjemmeside under favoritter :-)
  Så faldt jeg lige over den her til morgen … imponerende !
  Du er bare så kreativ … alle de dejlige kreationer og billeder du har lavet her op til jul … fantastisk !
  Glædelig Jul til dig og dine kære
  Vi ses … erik

 6. Anette siger:

  Kære Erik – hvis du vidste, hvor meget dine ord varmer.
  Tak – og glædelig jul til jer også.
  Ja, vi ses meget snart
  kh Anette

 7. Eydbjørg i dali siger:

  Hej Anette :)

  Har scannet dit link igennem, og er fuldstædig solgt.:).. Sikken et skub man får!…
  Du er da helt utrolig.. Selv går jeg og har en drøm om,at kunne få lov til at fordybe mig i mine kreativiteter, hvem ved hvad der så ville komme ud af det?..;)
  Jeg bor på Færøerne, har havt arbejde som afdelingsleder i Panduro heroppe i 10 år.. Så materialer har jeg en del af efterhånden.. :)
  Jeg har udstillet nogle gange heroppe… Men da jeg blev bestemor til tvillinger for godt og vel 4 år siden. Kom det hele på “hold”… Men drømmen er der stadig, og sådan en som dig kan få mig til at lette rumpen.. :) )))
  Tak for inspration :)
  Vh. Eydbjørg

 8. Anette siger:

  Ved du hvad, kære Eydbjørg…..hvor blev jeg bare glad, da jeg her til aften fik lidt blog-tid, og læste din dejlige kommentar. Jeg blev simpelthen så glad, så glad og fik lyst til at styrte ud på værkstedet og fægte med både pensler, papir og farver i lange baner. Du gav mig den vildeste og dejligste mentale krammer….og så på min fødselsdag. Det ramte lige i hjertekulen. Tak, tak, tak. Sådan noget gi’r energi og lyst til at dele ud til hele verden.
  Det er nemlig dét, jeg hele tiden har håbet og drømt om……at inspirere. Bare en lille smule.
  Tak for din kommentar og god arbejdslyst.
  Har du selv en blog?

 9. Eydbjørg i dali siger:

  Hej Anette :)

  Hej Anette ..
  Hjertelig tillykke med fødselsdagen :D …Nej, jeg har ikke blog, men jeg er på Fb :) Der har jeg også lagt nogle af mine malerier ind.. Så hvis jeg finder dig, adder jeg måske, så er du advaret. :D )).
  Jeg blev inviteret til fødselsdag hos en veninde igår.. Takket være din blog, gik jeg fluks ind i hobbyrummet og lavede to små billeder.. Hun var jublende lykkelig for gaven.. Og så var min dag også reddet..:) Skønt!!! :) ))

 10. Anette siger:

  Altså Eydbjørg – hvor er det bare fantastisk. Tænk at én på Færøerne lader sig inspirere på min blog. Tak for de søde ord og for din fødselsdagshilsen.
  Måske ses vi på FB. Jeg vil holde øje med dig ;)

 11. Bettina Holst siger:

  Du skal bare vide hvor super glad jeg er for din kommentar på min blog idag Anette….når det kommer fra dig, som er så inspirerende, kreativ og skaber de skønneste skønneste ting – ja så bliver jeg sgu lige ekstra glad. Og helt fantastisk læsning om hvem du er….sidder og tænker….”hvem der dog bare kendte hende i virkeligheden” …..rigtig god aften :-)

 12. Anette siger:

  Søde Betina, sikke da en fantastisk dejlig kommentar. Jeg rødmer helt. Tak…….og hvem ved, måske mødes vi alligevel en dag, selv om udkantsDanmark (hvor jeg bor) er temmelig langt væk fra alting….undtagen fuglesang og stjernehimmel ;)

 13. Hej Anette

  Tak for din kommentar på min blog i dag – det var dejligt at du gjorde opmærksom på dig selv og din blog – det ser bare spændende ud her. Glæder mig til at fordybe mig i alt det spændende du byder på.

  KH
  Rikke

 14. Anette siger:

  Tak Rikke og velkommen.
  Opdagede helt tilfældigt din blog på surfeturen i blogland – og hold da lige op hvor kan du bare et par spændende trick, som jeg brænder for at lære. Så din kommentar her hos mig, får mit lille kreahjerte til at banke af glæde.
  Tak!

 15. Dorthe "perler på snor" siger:

  Hej Anette

  Ad snørklede veje gennem cyber space,landede jeg her og måtte med det samme linke&følge.
  Kan næste ikke vente med at dykke ned i din utrolige ide rigdom/ smittende begejstring over nye muligheder :-) Jeg kommer igen, og igen og igen………….
  Tak for nu :-)

  Hilsen Dorthe (ny blogger)

 16. Anette siger:

  Dorthe – du er bare så hjertelig velkommen.
  Jeg bli’r knusende glad, hvis jeg kan smitte andre med nogle af mine fjollede idéer af dit og dat.
  Du er altid velkommen til at spørge om hva’ som helst – og som du nok har opdaget, elsker jeg hvis ingenting kan bli’ til nye muligheder.

  Jeg smutter snart forbi din blog til en kop kaffekiggeri – hvis jeg kan finde dig. Hedder din blog “Perler på en snor”?
  Altid spændende, når man finder nye blogge og mange gange er det netop ad snørklede veje det foregår.
  Vi ses her og der – og hos dig og mig.

 17. Gitte Lund siger:

  Hej Anette
  JU.. BI… jeg har også fundet vej til dig ! Jeg betragter opdagelsen af din blog som en gave.
  Jeg har netop brændt alle morgenbollerne på, for jeg skulle liiiigeeee…. tjekke lidt mere på din blog. Snuse…snusssee… lugte… røg i køkkenet ! Pyt med bollerne. Jeg er helt vild med din beskrivelse af dig selv. Har set, at du også er på blogkvinder40+, der har jeg også tilmeldt mig fornyligt. Kan genkende mange af dine drømme !!!! Du er den slags kvinde, som jeg ville elske at lave noget kreativt med. Et energibundt !!! Jeg kan bare fornemme det. Jeg startede med at blogge for nogle måneder siden, føler mig på mange områder stadig lidt som en nybegynder… men øvelse gør vel mester ???? Med ønsket om en glædelig jul slutter jeg min hilsen. Kærligst Gitte Lund

 18. Anette siger:

  Kære Gitte.
  Tak for din dejlige søde kommentar og undskyld det med bollerne ;)
  Åh ja, vejen i blogland kan af og til føles lang og trang. Det kræver måske ikke lige frem blod, sved og tårer at bli’ synlig, men i hvert fald mange timers slid.
  Til foråret har jeg blogget i to år, og føler mig stadig som ny i “faget”. Det er ikke gået så hurtigt med synligheden, som jeg havde håbet. Men skidt. Det må ta’ den tid det ta’r.
  Og ja – øvelse gør mester.
  Juleknus og rigtig glædelig jul til dig også.

 19. Jamme altså hej Anette. Jeg blev lidt nysgerrig på at du skrev at vi bor i samme kommune, og så har jeg lige opdaget at du bor jo næsten lige her på nabo grunden. Mellem Herning og Holstebro. Hvor sjovt. Du er velkommen til at lege med hos mig en dag hvor jeg svinger hammeren og penslen og blander alt mit gode skrot til en ikon.
  Det er altid gevaldigt inspirerende at se andre lave noget. Det synes jeg kunne være rigtig skønt, så sig til hvis du en dag vil komme her med din krøllede hjerne og lave en ikon. Hej fra Irma

 20. Anette siger:

  Herligt – men pas på – jeg kunne så nemt som ingenting ta’ dig på ordet.

 21. Jammen gør da det. Jeg kunne godt tænke mig at opleve hvordan du vil gå til det hele, fordi du har dine ideer at arbejde ud fra. Se hvordan det kunne blandes med kølelameller fra biler, tinkander, rustner nøgler, bly, og andet herligt.
  Du ringer bare en dag.. Vi er begge i fuldt vigør, og sat sammen nogel timer kan det kun blive hyggeligt og give nye synsvinkler. Hej fra Irma

 22. Anette siger:

  Uuuhh. det lyder spændende :D

 23. Hej Anette og velkommen hjem fra messe, – forhåbentlig uden brug af brækpose, – men fyldt af ny inspiration. Jeg er vildt fasineret af din blog verden, for valgmulighederne er jo utallige igennem alle de porte du giver os. Ville gerne jeg kunne give dig inspiration tilbage igen, som du efterspørger, men jeg er ikke velbevandret udi i blog teknikken. Måske det kommer engang. Jeg hygger mig stadig med rullerne – og fik en ung jeg kender, til at doodle sammen med mig i flere timer. Virkelig hyggelig og afslappende. God uge til dig. Hej fra Irma

 24. Anette siger:

  Tusind tak Irma. Art Herning fik ikke mit besøg. Weekend har været fyldt maveonde og førsteret til toiletet!!! ÆV
  Nu er jeg ved at være på benene igen og har forladt den vandrette stilling ;)
  Dejligt at høre din begejstring.

 25. Hej Anette. Øv da at google har fået en dårlig ide. Jeg ved ik hvad jeg skal vælge af dine tre forslag, så jeg forsat kan kigge med, og gå ind af alle dine porte til kreativiten udi i den ganske verden. Jeg er selv lige kommet på facebook, – men kan jeg så stadig kigge ind her, hvis jeg melder mig på via face book…. ja, måske et simpelt spørgsmål for de fleste, men jeg har aldrig før fundet mening med at gå ind i div. blogs. Men DET GØR JEG NU !! – og vil ikke smides ud i kulden, nu jeg lige har fundet dig og din blog !
  God kreativ uge med din te bibliotek.
  Hej fra Irma

 26. Anette siger:

  Du kan altid gå på min blog, blot ved at søge på mit navn. Den vej bliver ikke lukket.

  Vil du følge bloggen som fast læser via facebook, skal du bare på ind på min facebookside, der hedder “Anette Lyskjær – made by alt” (følg linket her i indlægget eller i boksen i venstre side) og klik på “synes godt om” øverst på siden….så får du besked på din egen facebook startside, hver gang jeg udgi’r et nyt indlæg. Derfra kan du også altid gå ind på min blog.
  Håber det var forklaring nok.

  Jeg følger selv en del blogs på den måde.

  God uge til dig også – og husk de varme sokker og halskluden her i vinterkulden ;)

 27. Hvor blir´ det smukt, du småsyge legende vinterelsker. Du ser vist en mulighed i ethvert vejr. Magiske måneder blir´ til et magisk år,- og liv. Som en perlerække. Nu glæder jeg mig til nogle smúkke magiske lysbilleder, som jeg jo allerede forventer du tager, og håber det hele er med til at fyse bakterierne helt væk, og gøre dig frisk igen.
  Vi doodler løs på mit arbejde og inspirerer hinanden for vildt. Google lige “zentangle” og “comfort pocket books” og “pinterest.com” En pejsevarm hilsen fra Irma

 28. Og du skal også lige se en lækker underviser ;o)
  “zines”
  http://www.youtube.com/watch?v=Xh1W15BWCUk

 29. Anette siger:

  Irma, kære trofaste kommentør.
  Dejlige ord hjælper altid på baktusse-flugt – og tak for google-tips. Jeg griber straks til tasterne.
  Men – må vi ikke snart se dine doodlerier? Herligt, at I leger.
  ….og ja, der kommer fotos af islygterne.
  Ha’ en dejlig aften.

 30. Anette siger:

  Han er nemlig fabelagtig. Har lige opdaget ham og “zines” for et par uger siden.
  Det skal jeg helt klar prøve på et tidspunkt.

 31. Jo jo da. ska nok “rulle” noget ud for dig. Jeg er ved at få lagt noget ind på min face book/ billedvækstedet/you tube med kort undervisning fra ikon wprkshops, og der kan jeg måske også finde ud af at få lagt et par ruller ind. Men giv tid giv tid, jeg nynner glad. Det kommer en dag, og du blir´ den første til at høre om det. Glæder mig til et stemnings fyldt billede fra islygterne til at forskønne min dag. Hej fra Irma

 32. Anette siger:

  Super Irma. Det vil jeg glæde mig til :D

 33. Hej Anette Ordjonglør.
  Waarw, hvor er det smukt! Lys i natten.
  “Lys er at slå huller i mørket”, siges det et sted i Afrika. Godt at lyset er stærkest.
  Vi kan tænde lyset, – og mørket forsvinder.
  Vi kan ikke tænde mørket, så lyset forsvinger.
  Lys er grundled! Lyset et forrest og det, som bestemmer.
  Og nu er lyset på vej igen, foråret lige om hjørnet – med dybrøde tulipaner på mit bord. Imens kan vi nyde at slå en masse små smukke huller midt i det frostklare vand.
  God bedring og weekend til dig og dine.
  Mvh. Irma

 34. Anette siger:

  Tak for dine smukke ord, Irma.
  “…huller i mørket” – hvor lyder det eventyrligt.
  Tak, jeg har allerede listet mig ud over sengekanten og er næsten klar til at slå flere huller i mørket :)
  Jeg har bemærket, at du altid skriver under “her er jeg”! Du ved godt, at man også kan skrive efter indlæggene. Du klikker bare på overskriften eller kommentar-tallet øverst.

  Ha’ en forrygende weekend.

 35. jennyjeppesen siger:

  Hej Anette jeg faldt lige over din side og navn hos charlotte Fensteen, jeg er dybt rørt over sådan som du skriver , en masse kan jeg nikke genkendende til, er dog ike så lang i krativprocessen som du, men hold da op hvor er der håb for mig også når jeg læser din side, jeg er gift med Erik Kongensholm,som du nok husker fra Vindingkoret.

 36. Anette siger:

  Hej Jenny – og hold da op. Er det virkelig dig!!! Det er oceaner af tid siden vi trillede stemmer sammen….Erik og hausfrauen her ;)
  Charlotte den dygtige pige…..hm, ja mange veje fører til……
  Jeg blev glad, da jeg læste kommentaren fra dig. Super dejligt at gamle venner dukker op her også – og det glæder mig, at du synes om min blog.
  Kom igen og hils din krøllede bondemand fra mig.
  Jeg vil kigge forbi din blog….kan du tro.

 37. Ida Andreasen siger:

  Syndes du har en dejlig og spænnende blog og vil gerne tildele dig en Blog Awarden ;-)

 38. Anette siger:

  Tusind tak Ida.
  At du synes min blog er værdig til en Award, gør mig varm om hjertet. Jeg bli’r altid glad, når andre kan li’ det, jeg har at byde på.

  Desværre besluttede jeg for længe siden – da det vrimlede med Awards i blogland – at holde bloggen Award-fri.
  Jeg kørte lidt sur i dem…på den ufede måde. Derfor tog jeg beslutningen.

  Jeg vil rigtig gerne ha’ mange læsere – også faste læsere – og da Google Friend Connect nu er lukket for andre end de med blogspot, har jeg altså lige mistet de 107 faste læsere, jeg havde der (som jeg har slidt hårdt for at få.
  Det betyder ikke, at jeg ikke er stolt over din tildeling, men mere gør jeg nok ikke ved det. Håber ikke du bli’r ked af det.
  Måske vil du finde en anden i stedet for.

 39. Ditte siger:

  Hej Anette

  Jeg har lige fundet din side. Tror nok jeg søgte på tape. Har aldrig tænkt tanken at lave mønsteret tape. Har pt 30 + ruller tape.

  Det jeg ville sige var, at det er en utrolig dejlig og inspirerede side du har.

  Vh
  Ditte

 40. Anette siger:

  Tusind tak Ditte og velkommen.
  Dejligt, hvis du føler dig inspireret. Det er lige dét jeg er ude på….sende lidt inspiration ud i verden ;)

 41. erik siger:

  Kære Anette

  Ville bare lige sige at jeg nu – takket være dig – har købt Spotify Premium og kan nu høre al den musik man måtte ønske sig i Alrum, Bad, Billardrum samt Garage via mit amerikanske SONOS musiksystem !
  Hils familien … og jeg skulle hilse fra Klara :-)
  kh
  erik

 42. Anette siger:

  Din heldige kartoffel, Erik. Bare jeg kunne finde ud af at koble sådan noget sammen.
  Glæder mig til at høre lyden af sød musik på hele godset ;)

  NB – havde luret, at du var nem at overbevise……

 43. elisabeth siger:

  Hej Anette! Har lige opdaget din blog… Hvor er her mange fine ting og inspiration. Har meldt mig som “follower” :-)
  Elisabeth

 44. Anette siger:

  Velkommen Elisabeth – jeg bli’r så glad, når nogen føler sig inspireret. Det er jo det det hele handler om…….i hvert fald for mig.

 45. Hej Anette

  I en tid, hvor mange har så forbandet travlt, at de næsten glemmer at mærke sig selv, er næstekærlighed ikke altid en selvfølge. Derfor bliver jeg så glad og varm om hjertet, når jeg støder på en af din kaliber, med hjertet på rette sted, og overskud til at hjælpe andre bare fordi du kan :-) Det bliver værdsat BIG TIME!!
  Satte mig for at tage kampen op med billeder i sidebaren, efter din fine anvisning. Kan så bare se, at jeg ikke har en widget der hedder “Image widget” i de tilgængelige wedgets. Er det måske en du selv har downloadet??? Jeg har en der hedder Tekst (Arbitrær tekst eller HTML), og det er jo ligesom ikke det samme ????

 46. Anette siger:

  Lotte – nu bli’r jeg helt genert. Selvfølgelig vil jeg hjælpe, hvis jeg kan. Tak for dine søde ord.

  Øv – og den ligger ikke og gemmer sig under inaktive widgets? Kan ikke lige huske, om jeg downloadede den…..og jeg er absolut ingen ørn til dette. Jeg har bare prøvet mig frem. Man kan altid slette det i sidebaren igen.

  Hvis ikke du har den gemt et eller andet sted, så prøv dette:

  Gå ind i “tilføj nyt” og skriv “image widget” i søgefeltet.
  Download den og aktiver. Så skulle den gerne ligge klar til at bruge.

  Håber det lykkes for dig. Ellers vender du bare tilbage.