Jeg så anvisningen på nogle aldeles bedårende origami diamanter på denne blog Design and Form – enkle hvide mobiler og tænkte, at jeg måtte prøve selv. Der findes en rigtig god DIY på samme hjemmeside.

Efter et par mislykkede forsøg, lykkedes det endelig og jeg fik lavet tre forskellige størrelser. Til formålet har jeg brugt ganske almindelig hvidt kopipapir, sort tusch og en stribet snor til ophæng.

Skolelimen kunne jeg ikke finde i nogen af kasserne, ergo forsøgte jeg mig med en limstift, men det duer absolut ikke. Efter en del fumlende forsøg opgav jeg, stak hovedet i kasserne påny og fandt endelig en flydende lim. Godt nok en limlak, men det virkede.

Lidt tørretid og herefter blev der klippet hul i den ene top med hultang og diamanterne fik snor på.

Dekorationen med tusch skete før foldningen og mon ikke en ægte gang doodleling vil gøre sig godt på sådan et par diamanter – ellers er jeg sikker på, at man sagtens kan udskifte kopipapiret med noget mere spraglet.

Nu hænger mine origami diamanter helt alene i værkstedet. Tømreren skulle have været forbi i fredags til en gang gulvlægning, men en vis Bodil kom i vejen. Nu håber jeg bare han får tid engang i denne uge, så huset kan gøres juleklar.

Did you like this? Share it:
 1. Helene Kørner siger:

  Hvor er de fine Anette :-D Du ka noget med det der mønster tegnen. Er ked af at høre du ikke er kommet i værkstedet endnu. Håber på tømreren sammen med dig.
  :-D Helene

 2. Anette siger:

  Jamen, jeg siger tak, Helene og krydser fingre for et tømreren for tid en af dagene.

 3. Marianne siger:

  Hvor er de fine – tror også at nogle at de mange fine reklamer der rammer her ved juletid kunne være fine at folde i :)

  Krydser for at der snart blir lagt gulv :)

  Marianne

 4. Anette siger:

  God idé, Marianne. Vi kan li’ så godt genbruge noget af alt det det dyrebare papir, de putter i postkasserne.
  Tak for input :)

 5. Anne-Mette siger:

  Jeg har osse godt se de der diamanter…. de er rigtig fine. Og ikke mindst med lidt sort tush streg!! Jeg har osse været igang med lidt foldning; af Gelli Printed papir :-) Uuuuhhh du må savne dit værksted kære Anette. Og at få “rodet” ud af huset og liiiidt mere juleklar. Håber det lykkes denne uge Anette. Knus

 6. Marina siger:

  Hold da op hvor er de bare seje.

 7. Anette siger:

  Ja, jeg har ikke været så blogflittig i længere tid og har slet ikke fulgt med rundt omkrig. Der har været tusinde andre ting…..og ja, Anne-Mette, jeg glæder mig også til at få mere orden i huset.

 8. Anette siger:

  Tak Marina. Jeg er ganske godt tilfreds med mine diamanter, men jeg er jo ude på lånt marked. Andre har opfundet teknikken og jeg ville bare prøve, at gøre kunsten efter.

 9. HappyMade siger:

  Hvor er de fine og meget dekorative.
  Jeg har også set dem rundt omkring, men endnu ikke samlet ‘modet’ til at få opskrifterne prøvet af. Måske, når julefreden har sænket sig på fredag?
  Ønsker dig en dejlig uge.
  Kh. Anette

 10. Anette siger:

  Ja tak, Anette – de er faktisk blevet rigtig fine.
  Tænker, om ikke man kunne få en anelse bedre finish med en lidt tykkere papirtype, men de er fine, når de hænger der sammen og drejer og snurrer.

 11. hanne Rimmen siger:

  Kæreste Anette
  Jamen, de er da blevet aldeles forrygende ;o)
  - dem kan du godt lave mange flere af. Er vild med dine sorte streger. Det ser super godt ud.
  Håber snart, at du er ved at have et værksted igen ?
  Alt det bedste og masser af julehumør til dig, kære.
  Hanne

 12. Anette siger:

  Tak, søde søde Hanne. Værkstedet har præcis i dag fået splinternyt gulv. HURRAAAAA……

 13. Dorit siger:

  Kære Anette.
  Jeg har ikke haft meget tid og overskud til at blogge eller følge med i det sidste halve års tid. Men jeg savner det, så jeg har lovet mig selv, at jeg bliver bedre til det i det nye år. Med disse ord ønskes du og dine kære et rigtig godt og lykkebringende nyt år her fra det kolde nord.

 14. Anette siger:

  Tak og i lige måde, kære Dorit – og præcis som du, mangler jeg overskud til bloggeriet. Men jeg vender tilbage, når energien og lysten indfinder sig igen.