En (kommende) flyvende farmors bekendelser

Posted: 20th august 2011 by Anette in 2011, August
Tags:

Jeg har bagt kager i dag. Jo jo – jeg kan skam godt svinge en røremaskine, og nu har jeg altså bagt Farmors Kakaosnitter.


Her midt i alle mine udstillingsforberedelser, har jeg taget mig tid til en bagedag. Jeg skal nemlig være farmor – og det kan bli’ når-som-helst.  Og mon ikke det ville klæ’ sådan en nybagt flyvende farmor, hvis hun troppede op med en flok kager til barselgæsterne – og i mit lille hjørne af logisk tænkning, kunne det kun bli’ Farmors Kakaosnitter. Mens jeg nu var i kagehjørnet, blev det til dobbelt portion….resten er til ferniseringen på udstillingen om 14 dage. Nu er de bagt og flytteklare.


Mens jeg sådan gik rundt og fedtede i køkkenregionen, brugte jeg ventetiden mellem syltetøjssmørring og kokoslægning til at rode med computeren, og faldt pludselig over noget, der hedder “Blogtoppen” – og ved I hvad, jeg fandt sørme ud af at tilmelde mig og det hele.

1417 er pt tilmeldt der, og jeg ligger som r…. af 4. division i blogtopBUNDEN – som nr. 1417. Endnu da. Og så var det, jeg tænkte – at netop dét måske kunne hjælpe på statistikken. Det er i hvert fald mit håb.

Med fare for, at få én på trynen, vover jeg mig alligevel ud i sprængfyldt terræn. Nemlig sangen om faste læsere og trafik på bloggen. Og det skal ikke opfattes som en klagesang, men jeg savner optur – og det nager mig (men kun en lille bitte smule, for misundelse er en grim ting, fy), at nye bloggere omkring mig farer op af fast-læser-barometet på ‘no time’ og med lynets hast (og tillykke med det) – og med trafik fra både højre og venstre, mens jeg kæmper og kæmper for hver eneste én (og tak, at I hænger på – jeg vil nødig lyde utaknem’lig), men efter næsten halvandet års blogliv ligger jeg stadig på den forkerte side af 60. Jeg ved godt, at det er et fortærsket emne jeg træder i, men det går simpelthen for langsomt for min utålmodige sjæl. Så – hvad gør jeg galt?

Jeg prøver at ta’ skeen i den anden hånd og bruger én af mine livliner. A little help from my friends.

Sorry folks – jeg er ked af at belemre jer, men noget MÅ jeg gøre forkert. Måske kan I hjælpe mig og fortælle lidt om, hvad I gør og hvor skoen trykker på min blog?

 • Hvad kunne/ville være et plus
 • Er indholdet overhovedet interessant?
 • Er den overskuelig nok?
 • Er den forvirrende?
 • For ensidig? For smalt (upersonligt?)
 • Dårlig skrevet? Intetsigende indlæg?
 • Er den kedelig (nå ok, det vil jeg måske ikke høre). Hva’ som helst.

Det gør det altså – uanset hvordan jeg vender og drejer det og uanset, hvad andre siger – bare lidt sjovere, når man får bonus for sliddet! Bare sådan jævn og stille fremgang er ok for mig.

Tak fordi I læste med til bunden – og ha’ en rigtig dejlig lørdag aften.

Did you like this? Share it:
 1. Jeg vil først sige tillykke med det kommende barnebarn.
  Dernæst vil jeg sige at jeg nyder at læse med på din blog. Og det at den handler meget om kunst gør den særligt interessant i mine øjne. Måske fordi jeg selv er ret smalt læsende.
  Kedelig ? Nej bestemt ikke.
  Nej i mine øjne har din blog det ,der gør den god i mine øjne. Kan ikke lige se ,hvad du skal ændre.
  Men vil du ramme den store grå masse af ensartethed så vil jeg tro du skal lave den om til en blog med enteriørs. Dem er der bare så mange af i forvejen. Intet ondt ord om den type blogs.
  Jeg har læst mig til at det man kan gøre er at lægge kommentarer rundt omkrig hos andre og håbe at der bliver lagt mærke til ens kommetar af andre bloggere som endnu ikke er faste læsere hos dig. Og derefter lave en masse indlæg. Det gør du jo i forvejen. Og det nyder jeg og andre godt af ;-)
  God weekend , det der er tilbage af den.

 2. sonja siger:

  ja jeg ved ikke lige hvad der sker, min mening om din blog er at jeg læser den med stor fornøjelse, får også en masse inspiration, syntes bestemt ikke den er kedelig, kan da godt se at nogen blogs har mange læsere, men for pokker må det være forpligtende , at skulle finde på noget hver eneste dag, for at bibeholde de mange, det har sikkert også noget med ens interesse at gøre, hm. for mit eget vedkommende har jeg fået læsere hen ad vejen, har godtnok haft en giveaway, men ikke bedt folk om at tilmelde sig som læsere, da jeg ikke vil have læsere der skal føle sig forpligtet til at læse min ( fuldstændige alm hverdagsagtige blog ) nå det blev en hel smøre:)

 3. Bettina Holst siger:

  Åhh søde Anette. Synes sgu ikke du gør noget forkert. Af erfaring kan jeg fortælle, at det giver læsere, at udlodde gaver. I know… vi har været der før. Men. Jeg ser det som marketing når jeg udlodder gaver. Det gør alle de store firmaer jo også konstant. Man kommer rundt og “hænge” på mange blogs og sådan finder de nye så en.

  Jeg gør meget ud af gaven og forsøger at finde sponsorer til dem, fordi det efterhånden blev en dyr affære for mig, både i gave men også i porto.

  Jeg synes du er personlig uden at være for privat. Du er kreativ og giver gladeligt DIY. Jeg tror at det er vigtigt at blogge mindst en gang om dagen eller ihvertfald 5 gange om ugen, for på den måde hele tiden at være synlig på forskellige blogrolls.

  Jeg bruger uhyggelig meget tid på lave indlæg og at kommentere hos andre. Jeg tilmelder mig som fast læser hos dem, der tilmelder sig hos mig. Sådan gør jeg og det ser ud til at virke…

  Jeg vil gerne linke til dig. Se om lidt på bloggen under “Andre kunstnere”. Bytte link giver altid trafik :-) . Kæmpe kram fra mig

 4. Bettina Holst siger:

  Og i min iver på at hjælpe, glemte jeg helt at kommentere dine kageevner og energi, som er helt fantastisk. Altså farmor – for pokker hvor er den spændende. Pøj pøj med det hele :-)

 5. Kære Anette

  Først og fremmest tillykke med den kommende titel og lækkert bagværk du har gang i.

  Dernæst:
  Du bliver nødt til at vende tilbage til udgangspunktet: Hvorfor blogger du? Hvad vil du med din side? Markedsføre? Gøre opmærksom på dig selv og din kunst? Hvad skal der til for at andre bliver opmærksom på din kunst og andre kreative talenter? og ender med at købe hos eller af dig?

  Du har selv lagt gadgets ind – det samme, hvad angår du dine “faste følgere” som kan tilmelde sig – er det du måler på? Hvorfor ligger de så i bunden af din side? Eller hvilke andre parametre måler du på? Tjekker du din status? – her vil du måske også få syn for sagen om, hvem der i virkeligheden følger dig overalt i verden.
  Hvor god er du selv til at besøge andre og lægge en kommentar eller bidrage med en bemærkning hos andre?
  Hvilke fællesskab(er) søger du hos andre bloggere? Bevæger du dig kun i kunst eller i den kreative del, eller opsøger du også andre?
  Har du overvejet at tage din hjemmeside op til revision? Hvad skal der til for at den udstråler det du gerne vil have den til? Skrift, farver, baggrund, andet?

  En masse spørgsmål, som jeg ikke kan se du har overvejet – især omkring markedsføringsdelen.

  Held og lykke med det hele

  Og rigtig god lørdag til dig

  Bedste hilsner

  Mille

 6. Anette siger:

  Tak for din dejlig uddybende kommentar – og for roserne….og hm…..interiør? Næh, det er vist ikke lige min boldgade.
  Glæder mig, at du synes om mit indhold. Det er jo det jeg brænder for….og ja, jeg hører måske nok til “den smalle garde”!!!
  Men det er sørenjensemig godt nok svært, at komme til orde her i millionbyen af bloggere!
  Det med at kommentere rundt omkring tror jeg næsten, jeg ku’ få en topplacering i. Men man må vel bare klø på – igen og igen.
  Og indlæggene – pyh, det kan være svært at holde trit med daglige input, for jeg synes jo også, jeg skal ha’ noget ordenligt at byde på.
  Tak trofaste Kirsten – og god weekend til dig også :)

 7. Anette siger:

  Tak Mille
  - du rammer lige hovedet på sømmet. Bloggens udseende er en torn i øjet på mig. Jeg ved den er gal, men jeg er rigtig dårlig til at finde ud af sådan noget. Min søn (den kommende far) skulle hjælpe med nyt design, men han er en travl mand og bor ikke lige rundt om hjørnet. Så jeg venter (u)tålmodigt.
  Min gadget ligger dér, fordi jeg syn’s den er grim, men måske skulle den rykkes op – og ang. besøg og kommentarer hos andre kommer jeg ofte vidt omkring, men det kan helt sikkert gøres bedre.
  Fælleskaberne er nok – som du siger – temmelig ensidig fra min side. Det har jeg slet ikke tænkt på!
  Tak for alle dine gode råd. De kommer med i mine overvejelser.

  God weekend:)

 8. Anette siger:

  Kære Sonja
  Tak for din kommentar.
  Glæder mig, at du synes om indholdet og every day indlæg kan somme tider trække søm ud. Man skal jo ha’ noget at byde på.
  Hvad angår giveaway så har jeg det stadig lidt ambivalent med det, men jeg har valgt at følge trop, bl.a. fordi det gi’r lidt reklame om min egen rundt omkring.
  Tak for din kommentar og god weekend.

 9. Anette siger:

  Kæreste trofaste Bettina.
  Giveaway’er – ja, vi har været der og – I surrender. Jeg ser idéen i det! Og ja – det bli’r hurtigt til en hed og dyr affære.
  Jeg bruger også meget tid på indlæg og surf-ture.Aaaalt for meget efter husbondens mening. Kommenterer her og der, men sikkert ikke nok.
  Det med en side med link til “Andre kunstnere” ell. lign. lyder som en god idé, som jeg sagtens kunne indføre her på bloggen også.
  Tak for kommentar og god råd.
  God weekend.

 10. Anette siger:

  Og jeg takker af hele mit farmor-hjerte :D

 11. Bettina Holst siger:

  Og GODT at se at du endelig har flyttet din tilmelding som fast læser OP. Der har vi jo også været :-) – Jep surrender og se hvad der sker. Du kan ikke både ønske ændringer og samtidig være tilbageholdende. Du ved hvad jeg mener… Har sat dig på som fast link :-)

 12. Anette siger:

  Jamen Bettina – du er en skat.
  Ingen skal sige et ondt ord om blogvenskaber, mens jeg er i nærheden.
  Jeg kigger lige og gør ditto med dig :)

 13. Lis siger:

  Jeg er en af dem der nyder din blog, jeg skal ikke lokkes med Give Aways eller andre finurligheder, dine fine “påhit” og din kreativitet er altid et besøg værd.

  Jeg synes ikke det er mængden af indlæg der tæller, men vi er jo så forskellige som bloggere, nogle skal “leve” af networking, andre hygger bare – og der er jeg .

  Keep up the good work Anette ;o)

 14. Anette siger:

  Lis – jeg er altid glad for dine besøg og dine kommentarer. Velmenende og trofaste gæster kommer man altid til at holde af – selv på distancen.
  Men ind imellem er det godt nok, at ha’ en til ‘at sidde på bageste række for at overvære undervisningen’ – sådan på rigtig folkeskole-manér. Få et nuanceret billede af, hvor man kan stramme op og gøre tingene lidt bedre, men jeg er rigtig glad for tilfredse “kunder”.
  Tak for din kommentar og god weekend :)

 15. har også sat dig på som et fast link i blogrrulle-etiketten: “Kunst til hjemmet”

 16. Anette siger:

  Jamen Mille – tusind tak. Jeg vil prøve at lave noget lignende ved lejlighed. I er simpelthen fantastiske……jer, mine søde blogvenner.
  Med hensyn til den der “Blogtoppen”, så er den genial. Man komme virkelig ud i det yderste blogland. Jeg har været steder i dag, som jeg måske ellers aldrig ville ha’ opdaget. Spændende.

 17. Bettina Holst siger:

  Jeg tilmeldte mig blogtoppen for ca. 1 måned siden, men har da glemt alt om det igen, det skete vist den dag hvor jeg så at jeg var nummer vildt-langt-nede-på-ventelisten. Altså linker du til mig, er det selvfølgelig ok, men da jeg satte dig på var det egentlig ikke med tanke på, at du nødvendigvis skulle gøre det samme. Bare du fortsætter med at kigge forbi indimellem og lægge dine søde kommentarer, så er jeg såment glad :-)

 18. Anette siger:

  Ja, noget må man jo gøre, når utålmodigheden banker på, men det kører nu ganske godt for dig – og du har virkelig slidt for det. Godt gået.
  Jeg vil lige over alt det her med udstilling og familieforøgelsen, så skruer jeg bissen på og ta’r en blog-overhaling.
  Tak søde Bettina.

 19. Onkel Eva siger:

  Hej Anette
  Herfra skal lyde: Jeg måler ikke mine blogges succes på antallet af faste læsere, for den gadget viser jo kun, hvor mange der har benyttet sig af den for at blive notificeret hver gang jeg poster noget nyt. Man kan jo også følge din blog ved at abonnere på dit rss-feed, og mig bekendt fremgår det kun hvor mange der gør det, hvis du har en app der tæller (jeg har f.eks. en feedburner-app der dagligt optæller hvor mange der har læst mine feeds).
  Men…. som jeg vistnok har sagt før… orker jeg personligt ikke at hænge mig i hvor mange læsere jeg har, eller at kaste mig rundt som kommentator i blogland for at få opmærksomhed ….mere end fordi jeg reelt har noget på hjerte.
  Jeg synes at din blog er lige tilpas balanceret med personlige oplevelser og dit kreative virke. Måske er det et smalt emne, og hvad så?Jeg vil til hver en tid foretrække læsere som kommer for at opleve fremfor at vinde en gave.
  Gode blogvenskaber er for mig mere værd end et hav af læsere som jeg ikke har nogen fornemmelse af hvemm er.

 20. Anette siger:

  Jamen jeg er helt enig, Eva. Det er såmænd heller ikke om den “den grimme boks” er proppet eller ej, men mere trægheden i trafikken. Det kan jeg jo se på min google-læser.
  Og så var der lige spørgsmålene om hvordan bloggen opleves. Jeg ser det jo kun fra min side og vil gerne gøre den så brugervenlig, som muligt og ikke jage folk væk pga irritationer. Det kan I jo meget bedre fortælle mig.
  Jeg har fået et par god råd og det er jeg glad for.
  Når det så er sagt – så er temaet jo bare lunkent vin på de samme gamle flasker. Ingen postyr for det.
  Du er en af min dejlige blogvenskaber og det er jeg glad for. Tak.

 21. Onkel Eva siger:

  Hov… jeg vil lige tilføje at et stort + ved din blog for mig er dine spændende DIY’er, som jeg jo gerne så mange flere af… for de sprudler af skabertrang og er meget, meget inspirerende og brugbare.
  Hver gang jeg besøger din blog tænker jeg altid at jeg er heldig at jeg kender den/dig :-)

 22. Anette siger:

  Åhhh Eva – legekammerat og delemor -tak. Dejlig kommentar på en mandag morgen.
  At de kan bruges gør jo også lige, at man får lyst til at dele lidt mere.
  Elsker selv DIY -og mener li’som du, at man aldrig kan få for mange af dem. Det ta’r bare så forbistret lang forberedelsestid – ellers ville I få flere og jeg er rigtig glad, når de er brugbare.
  Tak for din kommentar.