Det handler ikke om vejret, men om påklædning! Det er li’som trængt ind! Og de er jo nok ikke så tossede – tyskerne i de gule regnfrakker og gummistøvler, der trodser vind og vejr! Jeg vil i hvert fald ikke modsige dem – kun konstatere at strandlivet trækker lidt mere i svømmefødderne, når solen skinner og hedebølgen er overhængende nær.

Men det er klart – vil man på strandhugst (og her tænker jeg ikke på strandløverne), må man vælge dage, hvor passagen mellem klit og vandkant ikke ligner et fluepapir med stegt flæsk. Under 18 grader, overskyet og udenfor sæsonen – det må være det rette tidspunkt. På med ‘påklædningen’ og fat poserne og den vilde natur kan erobres.

Tit ønsker jeg, at havet lå et stenkast fra min dør. Jeg elsker stranden med Vesterhavets charmerende råhed som kullise. Ren balsam for sjælen.

Køreturen til nærmeste klit er ca. 30-40 min. Men jeg har (selvom jeg vælger de øde smutveje) endnu aldrig fundet det helt rigtige sted, hvor strandfogeden og hans korps af guldgravere ikke har været på hamstring og nuppet alle de gode opskyl. Sten, tang og underlige dippedutter – ja det er der nok af – men stranden er nærmest støvsuget for træ. Mon nogen kender et godt sted, der er værd at køre efter? Helst et sted mellem Hvidesande og Thyborøn! Et godt sted for en en ting-finder og strand-arkæolog som mig?

Så vil jeg samle til bunke og lege med tingfindere, som dem du ser neden under.

Completely

The happy home blog

Vesterhavsskulpturer
Row house nestArt PropelledLew French…

Did you like this? Share it:
 1. Stella Dea siger:

  Der kan jeg (heller) ikke hjælpe dig Anette. Jeg er bare ikke tingfindertypen. Jeg er ud af en familie, hvor flere kan køre i bil, spotte en firkløver, stoppe og plukke den og køre videre. Selv går jeg tønde land efter tønde land, med næsen i jorden og finder ALDRIG noget som helst. Min søn har en ven som siger ” nu vil jeg gå ud og finde nogen penge “og det slår aldrig fejl, sådan mellen 20 og 100 kr er helt normal gevinst for ham på gaden. Håber du finder rette tid og sted, så jeg kan se hvad du vil finde på af fine kreationer. Ellers må du tage den lille bonderøv til hjælp, jeg er ret sikker på, at der er held i ham. Go dag

 2. Husker Thyborøn som en guldgrubbe – mon ikke det er et spørgsmål om, hvilken tid på døgnet du befinder dig på disse kanter – hold øje med vandet, jo mere tang7drivtømmer der flyder ind jo med guld og ikke mindst rav : -)

  Er så hyggeligt at å at være tingfinder – naturen er et skattekammer af dimensioner – go vind og på med røjserne

 3. Anette siger:

  Haha….ja, ham kunne jeg ta’ med. Han har alligevel næsen tæt ved jorden. den lille kravlemaskine.
  Måske skulle man slå ind på at finde penge på gaden, som din sønne-ven gør, Stella ;)
  Næh du, jeg tror nogle hemmelige hemmelige, laver hemmelige hemmeligheder med nogen. Et kartel med strandingstræ-finde-steder som speciale….(smiler)

 4. Det kommer vel også an på om du tager på stranden lige efter et godt blæsevejr med pålandsvind. Så skal du nok finde noget.
  God jagt :-)

 5. Anette siger:

  Jeg prøver igen, Mille.
  En hytte i strandkanten, hvor jeg kunne overvåge de rette vejrforhold, ville nok være et plus.

 6. Anette siger:

  Jeg tjekker vejrudsigten og lægger en slagplan, Kirsten :)

 7. Det er noget af et skattekammer der er i naturen…jeg har fundet mange flotte skaller, men det er jo her på østkysten ;-D Mon ikke du bare skal prøve igen ;-)

 8. Anette siger:

  Jeg er klar på en opdagelses rejse igen, Gitte ;)
  Måske skulle man vende næsen mod øst og vejre strandstemningen der……

 9. Tina Dalbøge siger:

  Dejlige billeder… Kom her og besøg mig og gå en strandtur med mig – man kan godt være heldig her også selvom det ikke er vestkysten. :)

 10. Anette siger:

  Jeg kommer Tina…….:D