Jeg ved det godt, venner! Længe siden sidste indlæg! Sådan er det nu engang imellem – det virkelige liv bli’r så virkeligt, at det sluger al opmærksomhed.

Status! Det nyvaskede men grimme grågrumsede tag, har endelig – langt om længe – gennemlevet sidste fase af den igangsatte make over. Det nu sort som ibenholt – og det er ganske vist. Og sagt i al fortrolighed – det pyntede knagme på helheden!

En meget stille og genert tysk herre, der absolut ikke forstod andet end tysk, listede forsigtigt rundt på taget med sin næsten lydløse male-spraymaskine. To dage – men vi lagde faktisk ikke mærke til ham – kun når han kravlede op og ned af stigen. Eller når han med et svagt nik og uforståelig munlen kommenterede mine malerstykker i carporten.

Det var nemlig dér, jeg stod med hele menageriet. Stolene og bordet. Vi har de sødeste naboer (tak Tanja og Preben), der ind imellem får noget i overskud og pludselig en dag stod der bare 4 brugte børnehavestole udenfor døren. Lige i den rigtige størrelse til den lille gut, der altid får mit hjerte til at banke. Stolene var til overs. Noget med en far – noget klunserier og en oprydning. Haha – der var vi vel nok heldige. De havde ikke brug for dem, men det har vi. Eller det vil sige…..den glade Magnus-mand, der altid er fuld af spillopper, manglede lige præcis sådan et møblement til sit nye værelse.

Gemalen – altså min – tryllede lidt med et gammelt kvadratisk spisebord. Det var alligevel kasseret og på vej til andre græsgange – derfor kastede han sig ivrigt ud i projektet med savtøjet hvæsende i møbelstykket og et drenget udtryk i øjnene. Bordet kom hurtigt ned i børnehøjde. Sleb det på alle leder og kanter, mens mor her tog sig af malerarbejdet.

Stolebene er rengjorte og spraymalet med metallak. Sæderne malet med akrylmaling (rester fra malerkonens lager) og lakeret.

Bordet er skilt ad, benene savet ned til børnehøjde og hele molevitten slebet let. Alt er grundet og malet med interiørmaling – undtaget bodpladen. Den har fået tre lag tavlelak med rulle. Det gi’r det bedste resultat. Et par dages hærdning og tavlekridtet kan findes frem.

Og så må der tegnes på bordet! Mon ikke guttermanden kan finde ud af det.

Om to dage får hele møblementet i hvert fald ny adresse, mens de sidste to stole får lov at stå her hos mig – til børne-gæste-bud.

Did you like this? Share it:
 1. Helene siger:

  Hold da op :) Sikke et stort arbejde. Godt I har været to om det. Det er blevet rigtig flot ;) Måske jeg skulle sætte et par reoler af ude hos dig og hente dem en uges tid efter :) God sommer

 2. Anette siger:

  LOL Helene – ja, gør du bare det!!!
  Ja, det er da et stort arbejde, men hva’ gør det, når resultatet svarer til forventningerne.
  Rigtig god ferie til dig også. Måske løber vi på hinanden….et eller andet sted omkring legepladsen ;)

 3. Marianne siger:

  Hold da op hvor blev det flot – heldige Magnus :)

 4. Anette siger:

  Ja, heldig Magnus…..håber da han får en masse fornøjelse af møblementet!!
  Og tak skal du ha’ Marianne – jeg er også ganske godt tilfreds med resultatet:)

 5. Sikke en skæg idé. Endelig må man tegne på bordet :D

 6. Anette siger:

  Det var nemlig planen, Sine !!

 7. Stella Dea siger:

  Byens bedste Bedste slog lige til igen. Tavlelak, lige der kan jeg faktisk godt være med og det gør ALTID lykke.

 8. Anette siger:

  Tak og i lige måde, Stella :)

 9. tanja siger:

  Hejsa Anette hvor har I fået meget ud af stolene :) Magnus kan kun blive glad for det men hvad med solskinsprinsessen ? knus fra Jeres naboer

 10. Anette siger:

  Det synes vi faktisk også og Magnus glæder sig til at få det på værelset. Vi si’r tak for bidraget.
  Solskinsprinsessen har helt andre ønsker til værelse-hyggen.

 11. Anne-Mette siger:

  Det er til at forstå at der slet ikke har været tid til blogindlæg :-) Super resultat Anette!! (og rigtig go weekend :-) )

 12. Anette siger:

  Tak tak Anne-Mette. Ja, det har da taget sin tid med malearbejdet….dét og så en hel masse andet virkelighed ;)