4. maj og lysene!

Posted: 4th maj 2012 by Anette in 2012, Maj
Tags: , , ,

Tænder du også stearinlys i vinduerne 4. maj?

Traditionen er jeg vokset op med, uden dog overhovedet så meget som at ha’ været i nærheden af den oprindelige begivenhed – og traditionen tro, har lysene hvert år haft deres plads i mine vinduer. Fjerde maj, Danmarks befrielse og lys. I år er ingen undtagelse. Måske er der endda en ekstra grund i år!

Med en vis norsk herre (med rabiate holdninger) i mente, kunne der måske bli’ plads til at tænde et ekstra lys. Ikke for ham naturligvis, men fordi hans storhedsvanvid måtte kapitulere. Der vil altid være rådenskab og mørkemænd, der forlanger mørklægning og strækmarch. Hver vundet kamp over forkvaklede individer som dem, fortjener et tændt lys. Ingen må nogensinde glemme, at folkeforførelse har en pris…..der er altid skjulte dagsordener i baglommen!

Lysene i vinduerne er en smuk tradition….og vi rykker tættere sammen!

Derfor tænder jeg lys 4. maj!!

Did you like this? Share it:
 1. Vi har også levende lys i vinduerne hvert år den 4. Maj… En smuk tradition og et bevis på, at fred og frihed ikke er en selvfølge. Det er sundt lige at blive mindet om…!
  *SMIL* fra Lisbet
  …og go’ nat :-)

 2. KirstenK siger:

  Ja det er en fin tradition, som vi også følger troligt…og du har ret i at der med baggrund i begivenhederne i Norge er stor grund til at tænde lys…

 3. Anette siger:

  Lisbet og Kirsten@ Dejligt at høre andre også holder ved traditionen :)

 4. Stella Dea siger:

  HØRT!
  ENIG!

 5. Velskrevet som vanlig – frihed og fred fremfor flere verdenskrige endsige forførelse og hykleri – lys er altid en fast tradition her – et led i opdragelsen – som børnene her også flaskes op med.

 6. Anette siger:

  Tak Mille…..og godt nogen lader traditionen leve.

 7. Tina Dalbøge siger:

  Kære Anette – hop over og se udkastet til den nye forside – til en af de e-bøger vi har snakket om… Og hjælp mig meget gerne med en titel. :)

 8. Anette siger:

  Tina søde ven – jeg har været forbi og sat mit aftryk mellem forslagene ;)
  Du overgår endnu engang dig selv.

 9. Helene siger:

  Smukt skrevet ;)

 10. Anette siger:

  Tak søde!