12 små

Posted: 27th april 2011 by Anette in 2011, April
Tags: , , ,

12 små billeder ligger klar, og nogle af dem er på vej ud af døren som konfirmationsgaver. De mangler kun det lille personlige konfirmationsord, som alle konfirmander får i kirken. Et lille minde fra dagen, der i gamle dage betød, at man….sådan fra den ene dag til den anden….gik ind i de voksnes rækker.

Den tid er for længst forbi….og heldigvis for det, men at konfirmation er en bekræftelse på dåben er stadig gældende…..selvom jeg måske ku’ ha’ en anelse om, at meningen med dagen let forsvinder i alt det andet. Sådan er det jo, når man er 14 år og teenager under ombygning.

Men…skulle man ikke ha’ hørt efter i kirken, kan sådan et lille billede eller ikon med konfirmationsordet minde én om, hvad det hele handlede om.

Did you like this? Share it:
 1. Lene siger:

  Hvor er det en god ide. Sådan et billede er en anderledes måde at huske ordene og dagen på.

 2. Lis siger:

  Åh de er fine disse “på vej ud i livet ” ikoner, en rigtig god gave ide.
  kh Lis

 3. Anette siger:

  Netop Lene – og tak.

 4. Anette siger:

  Et rigtig godt navn til de her små krabater…….på-vej-ud-i-livet-ikoner. Det er lige hva’ det er.
  Og tak, Lis

 5. Marianne siger:

  Det var dog en fantastisk god ide, jeg ville ønske jeg havde haft sådan en husker til mit konfirmandord – det er for længst forsvundet i glemsel :-)

 6. Anette siger:

  Det samme ville jeg, Marianne. Ærgrer mig lidt over, at mit forsvandt sporløst…..uden nogen erindring om hvor eller hvad!
  Én af grundende til idéen med konfirmations-ikonerne/billederne.

 7. KirstenK siger:

  Hvor er det en god ide… De er rigtig fine. Hva mit ord var er også for længst gået i glemmebogen…

 8. Anette siger:

  Tak Kirsten. Ja, sådan er det vist for de fleste!!!
  Én af konfirmanderne i år har selv valgt sit konfirmationsord fra bibelen. En rigtig god idé og godt tænkt af præsten, syn’s jeg!!!

 9. Stella Dea siger:

  Hmmmm måske skulle jeg lige blive rekonfirmeret, hvis det udløser SÅ fin og personlig gave. Hvor er det dog en god ide`, som nok skal blive skønnet på, om ikke altid nu, men så helt sikkert med alderen.

 10. Anette siger:

  Jeg tror på den med “senere” Stella! Sådan en lille “konfirmationshusker”er helt sikkert ikke så sjov som en iphone, men forhåbentlig med længere holdbarhed….og i hvert fald billigere ;)

 11. hej Anette. Har du fundet ud af dét med forfatterinvitationen? En af de andre har lavet en lille guideline på det, under et af indlæggende på KunstnerVærket… Ellers må vi dælme da gøre noget, for vi kan da ikke undvære indlæg fra dig alt for længe :-)
  Ha en dejlig søndag.

 12. Anette siger:

  Jeg har ikke været hjemme i et par dage, men det er nu gjort, Rikke….og tak for hjælpen.

 13. Helene siger:

  Hejsa
  Måske har nogen af jer, som jeg (et sted i gemmerne) en lille hilsen fra Sognepræsten. Et “bevis” på at jeg er konfirmeret og deri har han skrevet mit konfi ord.
  Det er en form for officielt dokument.

  Hilsen Helene :)

  Og dejlige små ikoner :)